salade van pompoen, linzen en geitenkaas
Bereidingswijze
Deze salade is makkelijk te maken en zo voor een paar dagen. Ideaal als je thuis werkt. Zorg er dan voor dat je pas last minute de rucola en walnoten toevoegd.
- Verwarm de oven op 200 graden. Doe de pompoenblokjes in een ovenschaal en besprenkel met een scheutje olie, peper, zout en wat tijm. Leg de tenen knoflook (in schil) er tussen. Zet de schaal ongeveer 20 tot 25 min in de oven. Voeg de laatste paar minuten de rode ui toe in ringetjes.
- Haal de knoflook tenen uit de ovenschaal en haal ze uit de schil. Doe ze in een keukenmachine en mix fijn met een scheutje olie, kneepje koning en 1 eetlepel balsamicoazijn.
- Laat de linzen uitlekken. Verdeel de sla over 2 borden. Doe daarop de linzen (je kunt ze ook nog even verwarmen van te voren). Verdeel de pompoen en de ui over de linzen salade. Kruimel de geitenkaas en walnoten er over. Besprenkel met de zoete knoflook dressing. Serveer de salade lauwwarm.
Ingrediënten
- 400 gr pompoen (stukjes in zak of vriezer)
- 3 tenen knoflook
- tijm
- 80 gr rucola melange
- 2 eetlepels walnoten
- 200 gr linzen (uit pot)
- 1 rode ui
- 75 gr geitenkaas
- scheut olijfolie
- kneepje honing
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- peper en zout